skip to Main Content

A világ nem áll meg, vele együtt új kutyafajták alakulnak ki.

Különböző fajtákat kereszteznek, hogy új megjelenést, karaktert és egyéb jellemzőket kapjanak. A Maltipoo Amerikában őshonos, designer kutya, a toy uszkár és a máltai selyem szándékos keresztezése, egy speciálisan létrehozott fajta allergiás emberek számára.

Nagyon népszerűek lettek az elmúlt időben és ez egyre csak nő. A maltipookat a világ egyik legszebb kutyájának tartják. Számtalan híresség választotta már ezt a fajtát köztük, Rihanna, Miley Cyrus, Blake Lively, Jessica Simpson stb.

Szépségük mellett rengeteg jó tulajdonsággal rendelkeznek.

A fajta temperamentuma boldog, éber, szerető, intelligens és nagyon vicces. Könnyen tanítható, okos kutyák. A maltipoo remek családtag imádja a gyerekeket és remekül elszórakoztatja az idősebb korosztályt is.

Élettartalmuk hosszú, 12-16 év, de többségük még tovább is él. Ezek a kutyusok idős korukban is kölyökkutyaként viselkedik, örök gyerekek maradnak.

Külsejük bájos, mackó szerű, bundájuk hipoallergén, nem hullik, nem vedlik, szagtalan. A hipoallergén bundának köszönhetően olyanok is tarthatnak maltipoot akik allergiásak a kutyák szőrére.

Színek széles választékában születnek, köztük crém, apricot, red, szürke, fehér, fekete stb.

Egy felnőtt maltipoo átlagos súlya 2-4kg, picike termetűek.

Genetikai betegség nem jellemző, a keresztezés során a fajtabetegségek nagyon ritkán öröklődnek.

Back To Top